Our philosophy

Přednostním zájmem pražské restaurace Pot-au-feu je zajistit návštěvníkům prvotřídní gastronomickou zkušenost. Na cestě k dosažení tohoto cíle nedělá restaurant žádné kompromisy. Suroviny jsou vždy čerstvé, jídlo vždy sezónní a šéfkuchař je přítomen u vaření a servírování každého pokrmu. Těmto podmínkám jsou podřízeny i otevírací hodiny restaurantu, které se vážou na dobu oběda a večeře.

Stejně tak komfortní interiér s omezenou kapacitou (35 míst, v případě akce je možné rozšířit až na 45 míst) podporuje celkovou hodnotu gastronomického zážitku. Pot-au-feu hledá klientelu, která dokáže ohodnotit a rozpoznat skutečně výjimečně dobré jídlo. Styl přípravy pokrmů je inspirován francouzskou gastronomií, od níž kuchaři přejímají tradiční postupy, které pečlivě dbají na zachování původní jakosti a chuti užitých surovin.

V našem stylovém interiéru se objevují výhradně přírodní materiály jako je žula, dřevo, či kůže. Klidnou a uvolněnou atmosféru restaurantu pak doplňuje ambientní hudba, která výtečně podkresluje společenskou konverzaci, ale ani náznakem ji neruší. Vizi restaurantu Pot-au-feu pak shrnují slova šéfkuchaře: “Zkuste ochutnat naši kuchyni a jsem přesvědčen, že se k nám znovu vrátite pro další gastronomický zážitek.”

Interior

The interior of Pot au Feu was designed by the renowned Prague firm COTTO s.r.o. All the materials are organic and locally sourced including the white oak, granite, and leather upholstery. Each detail was meticulously crafted and arranged to compliment the environment, from the cloud mobile floating beneath the ceiling of the main room to the oil canvases of the Russian surrealist painter Victor Safonkin—a regular customer—that hang on the walls. Mellow background music accentuates the sensuous atmosphere without being intrusive. Pot au Feu has two rooms: The 30-seat main dinning area offers panoramic views of Rybná Street. The adjoining private dinning room seats 14, and is ideally suited for intimate occasions or confidential business meetings.  

Jan Kracík

Owner and chef

Fine cuisine is a Kracík family tradition. Jan’s grandfather was a cook at the U Krakonoše Coaching Inn in the northern Bohemia. Jan graduated from the prestigious Poděbrady Hotel School. In 1999 he won Best Chef of the Year in the junior category, and he has since been a two-time finalist in the general competition. Jan honed his craft abroad at Le Jardin des Remparts in Beaune, Les Crayères in Reims, and the Mount Juliet Golf Hotel in Kilkenny with Tiger Woods among his patrons. In France, Jan’s gastronomic philosophy was steeped in the spirit of the cuisine française with an emphasis on the natural flavors from fresh ingredients brought to life through innovative cooking techniques. Since returning, Jan served as head chef in several of the finest Prague eateries including the Kinský Palace—rated among the best 50 restaurants in the Czech Republic

Zuzka Bratánková

Sommelier

Before joining the Pot au Feu team as the Chef de Rang, Zuzka occupied a similar position at several distinguished Prague establishments like Café Slavia—the “spiritual home” for the Czech literati and intellectuals since 1884—and Kinský Palace rated among the best 50 restaurants in the country. Besides being a gastronomic expert, Zuzka is also a seasoned sommelier always ready to provide informed advice to any guest seeking a “second opinion” about his or her wine selection.